مزایای مصرف شیر گیاهی چیست؟

مزایای مصرف شیر گیاه
منبع : ایمنا

به گزارش سرویس ترجمه، شیر گیاهی برخلاف شیرهای عادی، منبع حیوانی ندارد، از انواع گیاهان مفید تولید می‌شود و نوعی نوشیدنی سالم است که بافت، رنگ، طعم و ارزش غذایی مشابهی با شیرهای حیوانی دارد. این نوشیدنی برای افرادی که به محصولات لبنی یا لاکتوز حساسیت دارند، مناسب است و میان افراد گیاه‌خوار بسیار پرطرفدار است.


اخبار فناوری


نحوه تولید شیر گیاهی

برای تولید شیر گیاهی از انواع دانه‌های مفید و مغذی مانند بادام، سویا یا غلات متنوع مانند جو یا برنج استفاده می‌‎شود، به‌طوری که ابتدا دانه‌ها را چند ساعت در آب خیس می‌کنند، سپس آب و دانه‌ها را در دستگاه‌های مخصوص ترکیب می‌کنند تا به بافت مورد نظر برسد. سپس مایع به دست آمده را صاف می‌کنند تا بخش‌های جامد آن جدا شود. در مرحله بعدی نیز مایع به دست آمده را می‌جوشانند و به آن اسانس‌ها یا طعم‌دهنده‌های سالم اضافه می‌کنند.

مهم‌ترین خواص شیر گیاهی

کاهش خطر ابتلا به سرطان

شیرهای حیوانی در زمان بارداری و شیردهی حیوانات در بدنشان تولید می‌شود، به نظر می‌رسد که حیوانات در این دوره دارای بالاتری میزان هورمون استروژن هستند، بنابراین شیرهای حیوانی نیز حاوی این هورمون‌ها خواهند بود. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که افزایش میزان هورمون بدن انسان‌ها پس از نوشیدن انواع شیرهای حاوی استروژن، خطر ابتلاء به سرطان‌های سینه، مثانه و پروستات را افزایش می‌دهد، در حالی که انواع شیرهای گیاهی، به دلیل نداشتن هیچ‌گونه هورمون، به جایگزین ایده‌آلی برای شیرهای حیوانی تبدیل می‌‎شود.

جلوگیری از پوسیدگی دندان و بهبود سلامت استخوان

شیر گیاهی مانند شیرهای عادی دارای کلسیم کافی برای محافظت از سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها است. بنابراین می‌توان شیر گیاهی را جایگزین شیرهای حیوانی کرد و از فواید بی‌نظیر آن برای بدن بهره‌مند شد.

کاهش خطر بروز مشکلات گوارشی

بدن برخی افراد نمی‌تواند پروتئین‌های حیوانی را به خوبی هضم کند و پس از مصرف شیرهای حیوانی و دیگر محصولات لبنی با مشکلات گوارشی روبه‌رو می‌شوند، در حالی که شیر گیاهی هضم بسیار آسانی دارد و دستگاه گوارش را تحریک نمی‌کند. مصرف دیگر محصولات تهیه شده از شیر گیاهی نیز کاملاً بی‌خطر است و افراد می‌توانند ماست گیاهی یا بستنی گیاهی تشکیل شده از شیر گیاهی را مصرف کنند.

کمک به کاهش وزن

شیر حیوانی دارای کالری و چربی بالایی است، در حالی که شیر گیاهی کالری و چربی پایین‌تری دارد. این نوشیدنی حاوی میزان مشخصی سدیم و پتاسیم است و مواد مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. یک لیوان شیر گیاهی بین ۳۵ تا ۷۵ درصد چربی کمتری نسبت به شیرهای حیوانی دارد، همچنین میزان کالری انواع شیرهای گیاهی مانند شیر نارگیل، شیر بادام و شیر جو کمتر از شیرهای حیوانی است. بنابراین شیر گیاهی برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، بسیار مناسب است.

لینک مرتبط با خبر : مزایای مصرف شیر گیاهی چیست؟